InnerLifeMassasje ®
Avspennende og balanserende
InnerLifeTerapi ®
Underveis mot din kreative livsenergi
Ernæringsveiledning
Gi kroppen din det beste

Den gravide familie
Massasje, terapi, veiledning.


Elisabeth Marie
UnderVeis
Startside  |  Kontakt

Den gravide familie 
Massasje, terapi, veiledning.

GravidMassasje

Forberedelse og velvære for mor og barn

Nytt liv er underveis – det er et under og en utfordring. En av de største og viktigste erfaringene du noen gang vil gjøre. Det er en forandringens tid, for deg, for partnereren din og for det lille, nye mennesket. Det gir deg også en nydelig mulighet til å bli bedre kjent med deg selv som kvinne, ditt forhold till din partner og hva som faktisk er viktig for deg i livet. Det kan være en tid for å bli mer bevisst dine behov og egne indre verdier som du virkelig ønsker å basere livet ditt på.

Kanskje er du stresset og sliten av alle oppgavene og kravene rundt deg? Kanskje er du redd for hva som skjer og gruer deg til fødselen? Og du ønsker å ta godt vare på deg selv og barnet ditt.

Gjennom en myk og ivaretagende massasje med mine varmende hender, kan du la slitne muskler spennes av. Du får hvile og ro til å oppleve mysteriet i kroppen din, puste ut og VÆRE gravid. Du kan kjenne etter hva dine behov er, lytte til deg selv og bli kjent med barnet som lever under ditt hjerte. Slik har dere mulighet til å oppøve en verdifull kommunikasjon som vil være til stor glede for begge i mange år fremover. Din kropp er barnets første hjem, og det er en gave til den lille at du tar godt vare på deg selv. Livet i din mage danner grunnlaget for barnets videre liv. 

Kvinnekroppen er skapt til å bære frem et barn, og i nær kontakt med den kan du utvikle en større trygghet på dine iboende kvinnekrefter og innsikt. Da vil du også bli i stand til å gi deg hen til fødselskreftene på en god måte. 

I timene kan vi integrere kontaktskapende øvelser med barnet og samtale og øvelser knyttet til selve fødselsarbeidet. Vi følger dine behov. Vi kan også sette fokus på kosthold, slik at du får ivaretatt deg og barnet på aller beste måte. Se Ernæringsveiledning for Gravide.

 

PartnerMassasje

Nærhet og ivaretagelse

Partneren er en uvurderlig støtte for den gravide kvinnen og barnet. Når mor får omsorg og næring opplever også barnet dette umiddelbart med stor tilfredsstillelse og takknemlighet. Det beste du kan gjøre for barnet din kvinne bærer, er å være der for henne. Gjennom dette etablerer du også en unik kontakt med den nye verdensborgeren. Dere knyttes alle tre bedre sammen, som gir en god start på det nye livet. Erfaringer viser at par som utvikler en god og åpen kommunikasjon og ærlig nærhet under svangerskapet, får barn som er trygge og tillitsfulle allerede som helt små.

Gjennom helt enkle massasjestrøk vil du lære å berøre kvinnen slik at hun kan spenne av og nyte roen. Dette er næring for hennes kropp og sjel. Massasjen vil også være til god hjelp under selve fødselsarbeidet. Dette er enkelt og du trenger ingen forkunnskaper, bare et hjerte og to villige hender. 

God næring før fødselen
Grunnlaget for barnets helse skapes i svangerskapet

InnerLifeTerapi® for Gravide

Gravdiditet – en gyllen mulighet til indre vekst og utvikling.

Fødselsangst eller andre emosjonelle utfordringer?

Svangerskapet bringer mer av oss til live. Andre tanker, flere og skiftende følelser, undringer og åpne spørsmål. Vi kan kjenne hjertet sprenge av glede, så snøre seg sammen i en navnløs sorg. Vi opplever fred og ro i sinnet, så bølger uro og usikkerhet over oss. Ofte kommer gamle minner, gode som vonde, sterkere frem. Vi føres ofte også i nærmere kontakt med vårt forhold til vår egen mamma – og kvinnerekken bakover. Hvem er jeg som kvinne? Hvem blir jeg som mamma?

Alt dette er helt naturlig, men det kan for noen bli så vanskelig at det kan være godt å dele det med noen og bearbeide det som kommer frem. Angsten, ensomheten, konfliktene, de smertefulle minnene etc. Med InnerLifeTerapi® kan jeg møte deg i din livssituasjon. Med varsomhet og omsorg beveger vi oss inn i det du opplever som vanskelig, for å finne deler av deg selv du kanskje lenge ubevisst har holdt tilbake. Det er frigjørende og livgivende.

 

Ernæringsveiledning for Gravide

Grunnlaget for barnets helse skapes i mammas trygge mage.

Hver celle i vår kropp er bygget av bestanddeler fra maten vi spiser. Gjennom navlestrenger bringer du alt du har inntatt videre til barnet ditt. Når du er gravid trenger du mat med god nok næring både for deg og den lille. Det vi kaller ”det sunne norske kostholdet” er kanskje ikke så optimalt som vi liker å tro. . .
Vi ligger høyt oppe på listen over livsstilssykdommer, mange av dem veldig raskt stigende, også hos barn. Diabetes, vektproblemer, muskel- og leddplager, stoffskifteproblemer, fordøyelsesbesvær, adferdsproblematikk, depresjoner, manglende overskudd og søvnvansker etc.
Jeg veileder deg til et kosthold som i stor grad kan forebygge mye av dette, både for deg selv og barnet du bærer i magen. Slik kan den lille få en livskraftig start med et godt immunsystem. Du vil oppleve å ha nok overskudd til å bære frem ditt barn, føde og amme det. Mange gravide og mamma´r kjenner seg i dag helt utslitte, biter tennene sammen og går på bare viljen.
Mange sliter i årevis med dette. Det er absolutt ikke nødvendig Sammen med en bevissthet på et balansert kosthold med økt inntak av renere og mindre bearbeidet mat, tilbyr jeg gode og naturbaserte kosttilskudd som bidrar til cellefornyelse og skånsom utrensing. Slik vil kroppens egne selvhelbredende egenskaper styrkes, og du kjenne mer livskraft.

”Du skal spise for to”
Ikke dobbelt så mye, men dobbelt så mye god næring!